opc_loader

Wensenlijst

GRATIS VERZENDING VANAF € 50 (NL) EN € 75 (BE)

Afspraak Maken

Gastenboek
Angela 
Fijne en goede behandeling erg schoon en...
Rob Renate Posma 
Recensie van 23 februari 2019...
Cynthia de Bruijn - Groeneveld 
Recensie van 5 december 2018 (facebookpagina...
Sandra Dool 
Recensie van 29 september 2018...
Helena Wolk 
Recensie van 24 augustus 2018...

Loveli

Natuurlijk staat bij Loveli op nummer 1. Nu is het woord 'natuurlijk' niet beschermd en kan iedere producent het op z'n potjes zetten. Omdat openheid en eerlijkheid net zo belangrijk is vertel ik je hier precies wat Loveli onder natuurlijk verstaat.

Natuurlijk, simpel toch?

Natuurlijk is alles wat van planten afkomstig is. Lijkt simpel, maar dat is het nog niet. Bijenwas en honing worden bijvoorbeeld door bijen verzameld, maar komen wel van planten. Bij twijfel houd ik daarom de lijst ingrediënten aan die goedgekeurd is door de certificeringsorganisaties BDIH of Ecocert voor de productie van onze care-producten in de shop.
En ja, dat betekent dus wél bijenwas en ook honing. Daarmee zijn sommige producten van Loveli dus niet veganistisch, zoals de deodorant. 

De producten van Loveli bevatten sowieso nooit:

  • Aluminium
  • Siliconen
  • Parabenen
  • SLS/SLES
  • Nano
  • Palmolie
  • PEG's
  • Synthetische geur-/kleurstoffen
  • Dierlijke producten tenzij door dieren geproduceerd, zoals honing
  • Microplastics

Biologisch/organic

De term biologisch (organic) is wel beschermd. Het houdt in dat bij de productie van een ingrediënt zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met milieu, dier en mens. 
Voor de producten van Loveli hebben wij ook een absolute voorkeur voor biologisch. Waar dat mogelijk is, kiezen we dus altijd voor de biologische variant van een ingrediënt.
Maar (nog) niet alle ingrediënten van de Loveli-producten zijn eco-gecertificeerd (officieel biologisch). Dat zit zo: van sommige ingrediënten, zoals water en natriumbicarbonaat, bestaan geen eco-gecertificeerde versies.
Andere ingrediënten hebben geen eco-certificering omdat een producent (nog) niet kan of wil betalen voor certificering.
En in sommige gevallen is het ons nog niet gelukt om het ingrediënt dichtbij huis en van de juiste kwaliteit te vinden in de bio variant. 
De producten zijn dus al (groten)deels biologisch en we werken keihard om alle niet-biologische ingrediënten te vervangen door gecertificeerd biologisch. Work in progress dus! We houden je graag op de hoogte. 

Verpakkingen

De grote droom van Loveli is om ook alle verpakkingen uitgevoerd te hebben in duurzaam materiaal. Liefst biodegradable zodat je een leeg flesje ook op de composthoop zou kunnen gooien. 

Productie

De productie van de care-producten vindt plaats bij Rebel Nature in Amsterdam. Helemaal Hollands dus.